Onze missie

Deskundig en onafhankelijk advies bespaart kosten, energie en levert een bijdrage aan een beter milieu.

Het is duidelijk dat bedrijven maatregelen moeten nemen om het gebruik van fossiele energie te verminderen en uiteindelijk uit te bannen.  Omdat er vanuit de overheid steeds meer verplichtingen komen om bedrijven te stimuleren en indien nodig te verplichten tot energiebesparing bieden energieadviseurs de ‘Bedrijfsenergieaudits’ aan voor bedrijven. ‘Bedrijfsenergieaudits’ verenigt onafhankelijke energieadviesbureaus in een regio die van de hoed en de rand weten van techniek, organisatie en ondersteuningsmogelijkheden (subsidie), waardoor het voor u de beste kansen biedt om op kosten te besparen. De adviseurs zijn lid van FedEC, een brancheorganisatie die kwaliteit, deskundigheid en onafhankelijk advies nastreeft. Voor middelgrote en kleine MKB-bedrijven bieden we de EPK aan, voor de grotere bedrijven de EED-audits en energiebesparingsonderzoeken (EBO’s).

Wat wij doen

Energielabel
Energielabel C - verplichting 2023
Een energieprestatieadviseur (EPA) geeft u inzicht in wat het energielabel nu is en met welke maatregelen u het best kunt verbeteren. BEA adviseurs zijn gecertificeerd en kunnen u helpen.

Meer weten

EPK
EnergiePrestatieKeuring. De middengroep energieverbruikers met een verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 aardgas zijn verplicht om hun sectorspecifieke erkende maatregelen uit te voeren.

Meer weten

EED
EnergieEfficiencyDirective /Energieaudit
Dit is een vanuit Europese richtlijn naar Nederland vertaalde verplichting en geldt voor ondernemingen met meer dan 250 fte of een jaaromzet van minstens € 50 mln en een balanstotaal van minstens € 43 mln.

Meer weten

EBO
EnergieBesparingsOnderzoek
Een energiebesparingsonderzoek richt zich op energiebesparing, energiezorg (energiemanagement) en toepassing van duurzame energie binnen uw bedrijf.

Meer weten

Neem contact op